ΥΠΕΡΟΡΑΣΗ (SUPERVISION)

Το πιλοτάρισμα ενός F16 ή η οδήγηση ενός γρήγορου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου προυποθέτει υπερόραση, εξηγεί ο χειρούργος οφθαλμίατρος Δημήτρης Λαζάρου.

Η υπερόραση επιτυγχάνεται με τη Διαθλαστική Χειρουργική μέσα σε 5΄ λεπτά, ανώδυνα, απαλλάσσοντάς μας από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής μετακινούνται στις επιταχύνσεις ενός F16 ή στους ελιγμούς ενός γρήγορου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου και μειώνουν το οπτικό μας πεδίο. Θολώνουν, σε τυχόν αναθυμιάσεις ή αλλαγές της θερμοκρασίας και υγρασίας και όταν στεγνώσουν δημιουργούν αίσθημα ξένου σώματος, με δακρύρροια, κοκκίνισμα, με αποτέλεσμα τη θολή όραση. Σε περίπτωση ατυχήματος θα χαθούν, δυσχεραίνοντας τη διάσωση.

Με τη Διαθλαστική Χειρουργική σμιλεύεται με laser το τελείως επιφανειακό τμήμα του ματιού (κερατοειδής) απαλλάσσοντάς μας από μυωπία, αστιγματισμό ή υπερμετρωπία.
Έχει επιτυχία 99,9%, με την προυπόθεση έμπειρου χειρουργού και μηχανήματος Laser τελευταίας γενιάς. Ο Δημήτρης Λαζάρου, Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, εξοικειωμένος με τις συνθήκες πτήσης πολεμικών αεροσκαφών, τονίζει τη σημασία της τέλειας όρασης από το γεγονός ότι το 80% των πληροφοριών από το περιβάλλον του οδηγού - χειριστή προσλαμβάνονται από τα μάτια.

LASER ΥΠΕΡΟΡΑΣΗ

Η LASIK είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος Διαθλαστικής Χειρουργικής με σκοπό την απαλλαγή από γυαλιά ή φακούς επαφής και στόχο την υπερόραση, εξηγεί ο χειρούργος οφθαλμίατρος Δημήτρης Λαζάρου

Διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, είναι ανώδυνη (το μάτι μουδιάζει με σταγόνες τοπικού αναισθητικού) και ανήκει στις κοσμητικές επεμβάσεις.
Επιστροφή στην εργασία και οδήγηση την αμέσως επόμενη ημέρα. Επιβάλλεται πριν η διακοπή τυχόν χρήσης φακών επαφής για 3-10 ημέρες, ανάλογα με τη χρήση και λετομερής προεγχειρητικός έλεγχος (τοπογραφία, παχυμετρία, διάθλαση, κορομετρία).
H LASIK προυποθέτει κερατοειδή με αρκετό πάχος και χωρίς τοπογραφικές αδυναμίες.

Η επιτυχία της επέμβασης 99,9% με την προυπόθεση χρήσης μηχανήματος λέιζερ τελευταίας γενιάς και έμπειρου χειρουργού, τονίζει ο Δημήτρης Λαζάρου, Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

ΥΠΕΡΟΡΑΣΗ (SUPERVISION)

Το πιλοτάρισμα ενός F16 ή η οδήγηση ενός γρήγορου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου προυποθέτει υπερόραση, εξηγεί ο χειρούργος οφθαλμίατρος Δημήτρης Λαζάρου.

Η υπερόραση επιτυγχάνεται με τη Διαθλαστική Χειρουργική μέσα σε 5΄ λεπτά, ανώδυνα, απαλλάσσοντάς μας από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής.
Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής μετακινούνται στις επιταχύνσεις ενός F16 ή στους ελιγμούς ενός γρήγορου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου και μειώνουν το οπτικό μας πεδίο.
Θολώνουν, σε τυχόν αναθυμιάσεις ή αλλαγές της θερμοκρασίας και υγρασίας και όταν στεγνώσουν δημιουργούν αίσθημα ξένου σώματος, με δακρύρροια, κοκκίνισμα, με αποτέλεσμα τη θολή όραση.
Σε περίπτωση ατυχήματος θα χαθούν, δυσχεραίνοντας τη διάσωση.

Με τη Διαθλαστική Χειρουργική σμιλεύεται με laser το τελείως επιφανειακό τμήμα του ματιού (κερατοειδής) απαλλάσσοντάς μας από μυωπία, αστιγματισμό ή υπερμετρωπία. Έχει επιτυχία 99,9%, με την προυπόθεση έμπειρου χειρουργού και μηχανήματος Laser τελευταίας γενιάς.

Ο Δημήτρης Λαζάρου, Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, εξοικειωμένος με τις συνθήκες πτήσης πολεμικών αεροσκαφών, τονίζει τη σημασία της τέλειας όρασης από το γεγονός ότι το 80% των πληροφοριών από το περιβάλλον του οδηγού - χειριστή προσλαμβάνονται από τα μάτια.

Η "ΕΞΕΛΙΞΗ" ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

Η LASIK είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος διαθλαστικής χειρουργικής. Τί σημαίνει αυτό; Οτι ξεχνάτε διά παντός τα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής ! Τις λεπτομέρειες δίνει ο χειρούργος οφθαλμίατρος Δημήτρης Λαζάρου.

Η εξάρτηση από τα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής είναι πράγματι, καθημερινή ταλαιπωρία, που πολλές φορές μειώνει ακόμα και απλές δραστηριότητες.
Είναι γνωστό ότι οι αποκαλούμενες "επεμβάσεις λέιζερ" σας απαλλάσσουν από μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό. 'Ομως, η LASIK είναι ό,τι πιο νέο υπάρχει στην κοσμητική αυτή επέμβαση, η οποία διαρκεί μόλις πέντε λεπτά, είναι εντελώς ανώδυνη και την επόμενη, κιόλας, ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής! Η επιτυχία της αγγίζει το 99,9% με την προυπόθεση χρήσης μηχανήματος EXCIMER LASER, τελευταίας γενιάς και βέβαια, με την επιλογή ενός έμπειρου χειρουργού.

Ο Δημήτρης Λαζάρου, Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, πιστεύει ακόμη στην μελλοντική διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο την υπερόραση (supervision).

ΞΕΧΑΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Η διαθλαστική Χειρουργική, με τις μεθόδους LASIK και PRK μας χαρίζει φυσική όραση. (Από την Κορίνα Θεοδωρακάκη)

Η γνώμη του ειδικού: Για τη Διαθλαστική Χειρουργική και τις μεθόδους LASIK και PRK ρωτήσαμε τον κ. Δημήτρη Λαζάρου, χειρουργό οφθαλμίατρο, Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

1. Μέχρι ποιού βαθμού προβλήματα μπορούν να εξαλείψουν οι δύο μέθοδοι;

Τα όρια διαθλαστικών ανωμαλιών που μπορούν να διορθωθούν με τις μεθόδους αυτές είναι μυωπία μέχρι 12 βαθμούς, αστιγματισμός μέχρι 6 και επίσης υπερμετρωπία μέχρι 6 βαθμούς.

2. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων όρασης μετά την εφαρμογή είναι ριζική;

Η Διαθλαστική Χειρουργική με την εφαρμογή των μεθόδων LASIK και PRK έρχεται να διορθώσει τις βλάβες στα μάτια και να μας απαλλάξει για πάντα από τη χρήση γυαλιών και φακών επαφής.

3. Πότε προτείνεται η μέθοδος LASIK και πότε PRK;

Στατιστικά η μέθοδος LASIK εκτελείται σε ποοστό 80% και η PRK 20% με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενή.